Om företaget

Färska blommor, torkade blommor, knölar och fröer från egen odling. Kunskap i form av artiklar, workshops och föreläsningar. Det är sådant jag erbjuder.

 

God odling i flera led – mot dig som konsument, mot jorden jag brukar, livet i och runtomkring samt mot mig själv. Det är sådant företaget står för.

TRÄDGÅRDSMÄSTARE & SNITTBLOMSODLARE

Hej, jag heter Natalia!

Den goda floran drivs av mig, Natalia, som är utbildad trädgårdsmästare, snittblomsodlare samt sedan innan legitimerad djursjukskötare. Med detta i ryggen kan man säga att jag verkligen brinner för det levande!

Tillsammans med mina kunskaper från grönsaksodling väver jag samman allt och är extra intresserad av helheten – ekosystemet, att samodla, jobba med och inte mot naturen så gott jag kan. Men framförallt – att dela detta med er!

Drömmen om odling och trädgård fick mig att lämna storstaden och flytta ut hit till skogsbrynet i Sörmland, närmare bestämt mellan Gnesta och Trosa. 

Sedan 2023 driver jag även självplocket “3 hekto blommor” tillsammans med kollegor, vi håller till i Trosa vid Emils backe. 

 

Syftet

Från min jord till er vas

Företaget startades av mig med syftet att sprida närodlade blommor i säsong, att dela odlingshantverket och det som hör till.

Jag vill fylla luckorna och lyfta det som behöver lyftas – som våra hjälpredor i trädgården.

Från min jord till er vas erbjuder jag högkvalitativa och hantverksmässigt odlade snittblommor i naturens rytm – dvs när just de blommorna är i säsong. Färska utan flera dagars logistikkedja, skördade i rätt tid ger längre vasliv vilket innebär att ni kunder får njuta längre och med gott samvete!

“Do the best you can until you know better. Then, when you know better, do better”

Maya Angelou

Du som läser har hittat hit av en anledning, kanske för att du just fått upp ögonen för blommor i säsong eller vill komma igång själv. Både som konsument och odlare är det svårt att veta allt, hur belastande vissa varor är för miljön eller vad vissa material sedan tar vägen efter användningen.

Jag tror på att göra så gott man kan, när man vet och har möjlighet, att välja med mer omtanke och hänsyn. 

Jag är glad att få se och ta del av den rörelse som nu sker, att fler gör omtänksamma val, är nyfikna och vill göra bättre. Välja bättre. Oavsett om det är genom att odla sin mat eller blomster själv eller genom att stötta andra som gör det. En blomma i taget, ett steg i taget.

Join Waitlist We will inform you when the product arrives in stock. Please leave your valid email address below.